Blogg

När och var * Art for thought *

20190811_142942

En tankeställarutställning.

De alster som fått liv det senaste året handlar om att ifrågasätta – Vem är jag, varför gör jag som jag gör, vad vill jag göra, om jag vill ändra något varför gör jag inte det?

Mitt skapande har ruskat om mig och förhoppningsvis kan de ruska om dig lite också.

Torkladan Vippåvägen, Grycksbo, Dalarna – skyltat från väg 69

Vernissage kl 18-21 fredag 30e augusti

Öppet även lördag kl 15-20 & söndag 12-18

På söndagen 1 september kan du även passa på att uppleva Grycksbovandringen som arrangeras av Grycksbo Gille.

Oerhört välkommen är du ❤

* Art for thought *

RositaNewberg-1

Between the trigger and the response there is space

In that space is our power to choose our response

In our responce, lies our growth and our freedom

Plötsligt viftade varningsflaggor i alla olika färger, banderoller stora som laduväggar fylldes av ett enda ord VAKNA!

Sätt dig ner en stund, så pass länge att du verkligen ser det du tittar på, hör det du lyssnar på, känner det som rör och berör dig. När du tror du ser, hör och känner sitt kvar, ta in och försök förstå vad det säger dig djupt inom dig, till dig som hamnat längst därinne bakom allt annat oviktigt, ytligt, pålåtsas-märkvärdigt. Allt mediafladder, superklassens hittapå, reklamrassel som stör dig som en myggsvärm du inte längre hör eller känner när de biter, bara att det kliar så förbannat överallt!

Det är inte lätt att reagera på ett för mig konstruktivt och utvecklande sätt om jag inte ens märker av att jag både blir biten, överkörd, stångad, nedtryckt, formad och tillplattad… men om jag hittar ut igen, tillbaka till MIG, lyckas hålla mina sinnen öppna för mig själv och min omvärld kan jag reagera.

En del av mig har faktiskt vaknat, kämpar i bruset för att hålla i mig och stanna i mig! Det har fått mig att växa och bli friare än någonsin – jag önskar er alla detsamma ❤

* ART FOR THOUGHT *

20190731_141413

Very soon on a pinboard near you!

Dags att peppra alla anslagstavlor jag kan hitta så folk vet att jag finns och ska visa mina alster snart. Jag hörde att man inte får sätta skyltar efter vägen…. undrar just om det dyker upp någon skyltpolis och trycker upp mig mot väggen när jag gör det, spännande!!

Förvirring inför Svenska Dagbladet

Skärmavbild 2019-07-24 kl. 10.23.00

Men så roligt att jag fick vara med i Svenska Dagbladet med 2 av mina tavlor!! Jag drabbades av total förvirring när min konstkoordinator Christoffer Carlsson bad mig välja ut en som skulle vara med…. Efter några dagars yrsel ringde jag honom och bad att han skulle hjälpa mig välja men till och med han tyckte att det var svårt. ”Du är ju så bred!…” Hahaha modigt att säga det till en kvinna i sina bästa år, det hade lätt kunnat missförstås om nu inte just den här kvinnan var en fritt forskande konstnär som skapar vad känslorna vill. Han fick själv dra i livlinan och diskutera med sina kollegor på Bättre Konst, resultatet blev att jag fick ha med 2 stycken den här gången. Nästa tillfälle att inhandla Svenska Dagbladet är den 10 augusti då jag ska visa lite mer.

 

* ART FOR THOUGHT *

20190711_16203520190711_161736

Utställning i Torkladan Grycksbo 30 augusti – 1 september

Just nu pågår fantastiskt mycket pyssel inför kommande utställning. Idéerna bubblar ur mig och gör mig stundom vimmelkantig.  Förutom alla tavlor och andra alster som ska göras färdiga så dansar musik, belysning, inramning runt i huvudet.

Temat för denna utställning är att det är tänkt att vara en ”Tankeställarutställning” där jag förhoppningsvis kan ruska om dig lite inombords. ”You got the key to your chains in your pocket – why don’t you use it?”

Vernissage 30e kl. 18:00 Hoppas vi ses!!